Få mere privatliv med en terrassedør i ornamenteret eller kura glas

30 juni 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis din terrasse ligger ud til et område, hvor andre kan se ind, kan det være rart, at de ikke også kan se ind gennem din terrassedør. Derfor er det dog alligevel rart, at du har mulighed for at få masser af lys ind. Du kan kombinere behovet for privatliv med ønsket om meget lys ved at vælge terrassedøre med ornamenteret glas eller kura glas. Begge dele har en ru overflade, der betyder, at det ikke er lige så nemt at se igennem. Samtidig giver det selvfølgelig masser af lys. 

Et at de steder, hvor du kan købe en terrassedør standardmål med ornamenteret glas eller kura glas, er på webshoppen klarvinduer.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for terrassedøre, og du kan derfor nemt finde den, der passer til dit hjem. Du kan for eksempel både få enkelte terrassedøre og dobbelte terrassedøre. Med dobbelte terrassedøre får du selvfølgelig mulighed for virkelig at åbne op ud til terrassen, når det er godt vejr om sommeren. 

terrassedøre

To-lags eller tre-lags glas – hvad skal du vælge?

Udover at du skal forholde dig til, om glasset i din terrassedør skal være klart, ornamenteret eller noget helt tredje, skal du også forholde dig til, om det skal være to-lags eller tre-lags glas. Tre-lags glas isolerer bedst, og skal du vælge glas til din helårsbolig, er det klart mest fremtidssikret, at du vælger tre-lags glas. Det giver bare et bedre indeklima, og du vil tydeligt kunne mærke på din varmeregning, når du har skiftet til tykkere glas. 

To-lags glas er derimod en mulighed til fritidshuse, som du primært bruger om sommeren, til udhuse, skure, annekser og lignende, hvor du ikke opholder dig hele året, og hvor du måske ikke varmer op. Selvom to-lags glassene giver en rimelig isolering, isolerer de altså ikke lige så godt, som tre-lags glassene gør.