Hvad går afrusning ud på?

Hvad går afrusning ud på?

Afrusning kan komme i forskellige grader alt efter, hvor stærkt ramt af det givne misbrug, som man har været ude i eller er ude i.

Lad os i dette tilfælde tale om et eksempel, som mange danskere kender til, og som hvert år rammer mange danskere, hvorfor der er mindst lige så mange pårørende, der bliver vidner til en slags.

Vi undres nemlig mange gange over, at folk kan have svært ved at kontrollere deres alkoholindtag, specielt fordi man kalder alkoholisme for en sygdom, og selv personer, der ikke har drukket i flere år, men som stadig “bærer” sygdommen i sig, kalder sig alkoholiker i nutid og ikke datid – fordi man bærer den sygdom i sig resten af livet.

Man slipper ikke af med den, men man virker med at tøjle den, hvilket blandt andet består af afrusning, når man søger behandling – afrusning er faktisk noget af det første, man skal igennem.

For alkoholikere siger til sig selv hver dag, at man ikke vil drikke denne dag; derfor virker det mere overskueligt, fordi man sætter sig klare mål for hver dag end at se noget for sig, som virker så langt ude i fremtiden.

Der findes mange årsager til at drikke, og det er en sygdom, som man selv aktiverer, men man skal trods alt selv indhente al den alkohol og indtage den aktivt – ingen tvinger en.

Men hvorfor gør man så det?

Det kan være stof for en anden artikel, men den lange pointe er blot, at man er blevet så afhængig af alkohol, at man ikke kan forestille sig en hverdag uden.

Sådan er hardcore alkoholikere ramt, hvor de måske skal have gang i en såkaldt “funktionspromille” for at fungere i hverdagen, andre kan måske “nøjes” med at drikke lidt for meget på udvalgte dage.

Men kroppen vænner sig til den rus, så derfor skal man som det første gennem en afrusning, som kan være hård, når man skal i behandling for alkoholisme.

Kroppen skal forstå, at man udfaser alkoholen i kroppen, men fordi kroppen er vant til at få det, vil den hyle og pive efter at få mere – og det gælder så her med, hvor hårdt ramt man er af alkoholismen, hvor svær den periode med afrusning kan blive.