Hvad kan man med et ventilationsfilter?

30 september 2021
Steffen Hansen

Hvis man har investeret i et nyt moderne ventilationssystem, så er der med garanti et indbygget filter. Et filter, som kommer med en masse smarte fordele, og som man bestemt ikke skal pille ud, hvis det er der. I dette indlæg giver vi et indblik i, hvad man kan med et ventilationsfilter, og hvorfor det er genialt at have.

Sorter de dårlige partikler fra

Det indbyggede filter, er et filter, som er lavet for at sortere dårlige partikler fra. Det betyder kort sagt, at den luft som ventilationen suger ind bliver endnu bedre, da der sidder et filter på, som sørger for dette. Man kan sammenligne det med et anti virus system på en computer, hvis det er installeret, så beskytter den computeren for de dårlige filer, når man henter noget ned fra nettet. Derved har man et bedre og mere stabilt system, ligesom man får et bedre og mere lækkert indeklima med et filter.

Kan fjerne lugt

For nogen er der problemer med lugt i deres lejlighed. Det kan være der tidligere har boet en ryger, at man bor ved siden af en ryger, eller der blot er noget andet der lugter. Ved at få et ventilationssystem, hvor der er et filter indbygget, så kan man få fjernet lugten ved hjælp af det.

Hvis man ønsker, at filteret skal hjælpe på lugten i et rum, så er det vigtigt, at man vælger det rette filter. Et filter kan fås i 17 forskellige klasser, hvor 1 er det filter der filtrerer mindst fra, og 17 er det der filtrerer mest fra. Køber man et i klasse 17, så vil det kunne filtrere dårlige dampe og decideret usund luft fra. Ønsker man blot at der skal filtreres den dårlige lugt ud af luften, så kan man nøjes med et filter, som ligger et sted i midten af skalaen.