Hvad vil du lave facadebeklædning af?

24 september 2020
Anders Lundtang Hansen

En facade er jo kun så køn, som man gør den til, hvorfor man bør overveje en facadebeklædning til den, for ellers ligner den jo bare en ufærdig væg.

Det kan selvfølgelig også være ens æstetiske valg, men så skal man være sikker på, at den trods alt er sikret, og der ikke stikker ledninger ud, man kan få stød på; at man kan skære sig på skruer, søm og så videre, så væggen mere ligner noget rustikt, end den reelt er det.

Men derudover findes der jo mange muligheder for at lave noget facadebeklædning på mange forskellige faconer, former og størrelser, og det er noget af det, som vi vil give inspiration til i denne artikel.

Du behøver ikke at tilvælge de forslag, men de kan bruges som inspiration til, hvad man kan vælge at gøre med en væg.

Hvordan skal din facade se ud?

En velkendt mulighed er jo at mure væggen op, hvis den skal se sådan ud. Ellers kan man jo også lægge brædder på den, hvis man ønsker udseendet således.

Det er det sædvanlige og måske også en anelse konservative valg at tage, men det er trods alt ret så sikkert, og man ved ofte, hvordan man skal bevæge sig frem med det.

Eller hvad med at lave et kunstværk ud af facaden i 3D, eller man kunne gøre facaden til en tag-væg, hvor folk kan skrive ting på eller lave noget (tilladt) graffiti.

Man kan jo også selv bruge det som en mulighed for at udfolde sit kunstneriske jeg, hvor man laver en facadebeklædning i form af, at man selv maler et motiv på den facade.

Så kan det endda blive et pejlemærke for andre mennesker, der skal finde rundt i lokalområdet, så de kan guide sig efter din facade.

Måske bliver du ligefrem kendt i området for den!