Hvornår du skal kontakte en el-installatør

15 oktober 2021
Steffen Petersen

Det er vigtigt at vide, hvornår du skal kontakte en elektriker. Det er ikke nok bare at vide, hvad en elektriker laver, det er også vigtigt at vide, hvornår der er brug for dem. Der er mange forskellige scenarier, hvor du kan have brug for hjælp fra en elektriker; for eksempel hvis dine lamper eller stikkontakter ikke virker, eller hvis du har et andet elektrisk problem i dit hjem. I dette indlæg vil vi give dig nogle af disse scenarier og hjælpe dig med at beslutte, om det er på tide, at du ringer til en professionel elektriker.

1. Defekte ledninger eller stikkontakter

Stikkontakter og lysafbrydere kan blive dårlige med tiden, især hvis de er gamle. Hvis du opdager, at der ikke er strøm til en stikkontakt, skal du prøve at tjekke alle dine stikkontakter, hvis der skulle være et problem med en af dem. Du kan også tjekke, hvilken afbryder der styrer hvilket lys, og udskiftede defekte afbrydere. Hvis intet af det virker, har du måske brug for en elektriker til at se på dine ledninger i hjemmet og løse problemet for dig.

2. Defekt/beskadiget belysning

Hvis dit lys flimrer eller slet ikke virker, er dit første instinkt måske at udskifte pæren. Dette kan fungere, hvis der er ingen andre problemer med armaturet, men det kan være for meget at håndtere selv, hvis der er andre problemer. Nogle gange skal armaturer f.eks. udskiftes helt, fordi de er beskadiget eller defekte. Hvis du udskifter alle dine pærer og stadig ikke har noget lys, så er det et godt tidspunkt for dig at ringe til en elektriker.

3. Defekte apparater

Nogle gange skal apparaterne udskiftes helt. Hvis du f.eks. har et køleskab eller en ovn, der ikke fungerer korrekt, er det på tide at købe et nyt. Selv om et apparat ser ud til at fungere fint i nogle tilfælde, skal det vurderes af en professionel for at sikre, at der ikke er problemer med den.