Lær at tolke dine stress symptomer korrekt

Lær at tolke dine stress symptomer korrekt

Når man bliver ramt af stress, er det vigtigt, at man kommer i behandling. Det er meget vigtigt ikke at negligere de kendte stress symptomer – kronisk stress er en skadelig tilstand, som bør tages meget alvorligt. Hvert år bliver i titusindvis af danskere sygemeldt med stress i en længere periode, og lige så mange indlægges hvert år på hospitalet med stress relaterede lidelser. En stor del af de stress ramte kommer aldrig tilbage på arbejdsmarkedet igen. Stress kan nemlig være utroligt opslidende for både krop, sjæl, og de kognitive evner. Der er mange kendte eksempler på hjerneskade som følge af langvarig stress, og visse fysiske sygdomme menes også at have forbindelse til en stress diagnose.

Lær at kende forskel på stress og angst

Lige så vigtigt som det er at komme i behandling hvis man har stress, lige så essentielt er det at kende til forskellen på stress og angst. For selv om symptomerne på stress og symptomerne på angst ligner hinanden til forveksling, og selv om stress og angst i mange tilfælde er tro følgesvende, er der tale om to meget forskellige tilstande.

Stress er at karakterisere som en midlertidig tilstand, som afstedkommes af eksterne faktorer – for eksempel en presset hverdag og et dårligt arbejdsmiljø. Angst er en lidelse, som har grund i dybere psykiske mekanismer. Hvis de gængse behandlingsmetoder for stress anvendes på en angst ramt person – for eksempel en sygemelding, som fjerner vedkommende fra det giftige miljø i en periode – vil dette i bedste fald være virkningsløst, i værste fald medføre frustrationer og yderligere angst på grund af den udeblevne effekt.

Få den rette behandling for angst

En angst behandling består først og fremmest i at identificere angsten og lære den at kende. På den måde vil den angst ramte langt bedre kunne leve med sin angst, uden at denne skal styre tilværelsen. Læs mere på https://www.angstekspert.dk/