Sådan kan du få glæde af en freelance tekstforfatter

14 april 2021
Mathias Nielsen

Mange ved slet ikke, hvor vigtig tekst er nu til dags. Skriftlig kommunikation er i nogle sammenhænge noget, der hører fortiden til. I dag kan man jo nemt snakke via teknologi og sende billeder, videoer og så videre. 

Men faktum er, at tekst spiller en stor rolle i online markedsføring. Fordi virksomheder nyder nemlig godt af både øget opmærksomhed og øget omsætning, hvis det tekstlige indhold på deres hjemmeside er af god kvalitet. På samme måde gavner det virksomheden, hvis teksten på andre hjemmesider henviser til den givne virksomhed.

“Hvordan kan det dog være?” tænker du måske. Det skal jeg fortælle dig her.

Sådan fungerer SEO

Grunden til, at det kan betale sig for virksomheder at holde kvaliteten af deres skriftlige kommunikation høj har at gøre med det, der kaldes SEO. SEO står for Search Engine Optimization, og kan på dansk oversættes til søgemaskineoptimering. Og det er ikke hvilken som helst søgemaskine, der refereres til – det er nemlig typisk Google.

Google er nemlig en meget anvendt søgemaskine, og det fungerer på den simple måde, at du kan søge på et søgeord, og få vist relevante resultater. Men resultaterne, der vises er ikke vist i en vilkårlig rækkefølge. De er nemlig bestemt ud fra Googles, så at sige, “kriterier” for, hvad der gør en hjemmeside relevant for en specifik søgning på et søgeord.

SEO handler så om at få en hjemmeside til at opfylde disse kriterier, og det er her det bliver aktuelt for en virksomhed at sørge for, at de har en god skribent eller flere skribenter. Med gode tekstforfattere kan du som virksomhed nemlig sørge for, at din virksomhed kommer til at rangere højt blandt Googles viste resultater. Og det betyder flere besøgende på hjemmesiden, som igen betyder flere kunder og dermed øget omsætning. I hvert fald potentielt set. Så se at få hyret en god tekstforfatter, hvis du vil tjene penge!