Skal du købe hus? Husk ejerudgifterne!

29 november 2020
Camilla Skøtt

Det er svært at forestille sig noget værre end at købe et hus og finde ud af, at man reelt ikke har råd til at bo der. Med økonomien i klemme er det svært at have det sjovt i hverdagen, og det går ud over både familie og venner – så vær opmærksom på udgifterne, når du køber en bolig.

De fleste anbefaler at du lægger et budget, inden du så meget som overvejer at købe et hus eller en ejerlejlighed – og det er da også en nødvendighed, hvis du skal låne penge af banken, men det er også essentielt, hvis du ikke vil ende i en økonomisk klemme, der langsomt tager livet af alt det sjove.

En af de ting, som mange glemmer at tage højde for, når budgettet skal lægges, er de såkaldte ejerudgifter. De står godt nok markeret i enhver boligannonce, men derfor er de lette at overse, når man er førstegangskøber. Men hvad dækker ejerudgifter egentlig over – det tager vi et kig på efter billedet, så bliv endelig hængende.

Det dækker “ejerudgift” over

Det er svært at definere præcis, hvad ejerudgifter dækker over, men helt grundlæggende er det en række faste udgifter, der følger med det at være ejer af den specifikke bolig, du kigger på.

Ejendomsværdiskat og grundskyld er altid en del af ejerudgifterne, og disse er ikke kun afhængige af værdien af din bolig og din grund; grundskylden kan også variere fra kommune til kommune, så det er en god idé at være opmærksom på denne. Måske er der penge at spare ved at flytte til nabokommunen.

Vil du vide mere om ejerudgifterne og se, hvordan du kan beregne dem, anbefaler vi, at du læser denne artikel på husblog.dk: https://husblog.dk/forstaa-dine-ejerudgifter-som-boligejer/. Her dykker de helt ned i emnet og forklarer, hvad der er op og ned, og hvad du skal være opmærksom på.