Solfilm biler – dette skal du være opmærksom på

Der er nu bare rart med solfilm biler, fordi man på den måde kan sørge for ikke bare at afskærme for solens skarpe stråler på de varme sommerdage, eller når solen bare står lavt eller rammer en, men man kan også holde varme væk på de – netop – varme dage.

Men har du nogensinde bemærket, at man oftest har disse film på bagsædernes vinduer og ikke på forsædet eller passagersædet?

Det er der faktisk en grund til, og det drejer sig sådan set ikke så meget om, at man oftest har børnene spændt fast bagi, så de kan sidde godt spændt fast her og ikke blive ramt af solen og få det for varmt, fordi solen skinner hårdt ned.

Det er faktisk fordi, at chaufføren ikke må have formindsket udsyn til vejen og spejlene – hvorfor man netop heller ikke ser en solfilm på passagersiden.

Derfor må man heller ikke tone ruderne for meget i en bil og da slet ikke for chaufføren, så vedkommende ikke kan orientere sig ud i trafikken og ved hjælp af spejlene i bilen.

Dog er det da især de små unger, der har godt af at blive skånet for solen, da de er unge og udsatte, men de kan heller ikke sige, hvis de har det for varmt.

Derfor har mange typer af solfilm da også billeder af kendte børnekarakterer, så det kan give børnene tryghed af at kigge på noget, der potentielt bringer mørke.

Men solfilmen skal også sættes godt nok op, og siden de fleste kommer som nogle, man kan sætte direkte op, skal man mere være opmærksom på, at solfilmen passer til bilen, og man sætter filmen op, så der ikke er sprækker eller kanter, hvor strålerne kan lyse ind alligevel, fordi filmen ikke passer.

Med tiden kan en solfilm også falme i sin effektivitet, hvorfor man også er nødt til at udskifte denne.